19 de Febrer, dia contra la LGTBfòbia a l'esport
Data Dijous, 20 de febrer a les 12:39:34
Tema societatÈxit d'adhesions en la commemoració del dia contra la LGTBfòbia a l’esport

Tot i així encara tenim molta feina a fer

El 19 de febrer es commemora el dia contra la LGTBfòbia a l’esport, en homenatge a Justin Fashanu que va ser el primer futbolista d’elit a fer pública la seva homosexualitat. Aquest reconeixement li va suposar rebre burles de l’entrenador, companys d’equip i de l’afició. Va ser expulsat de l’equip i no va tornar a ser contractat per cap altre club. A causa d’això va caure en una depressió i es va acabar suïcidant anys després. Per aquest motiu l’Associació LGTB TALCOMSOM ha engegat una campanya de sensibilització per a implicar tant els ajuntaments com els equips esportius locals.

L’objectiu de la campanya és que les administracions locals del Berguedà, Moianès, Osona i Ripollès vegin la necessitat de treballar en aquest àmbit i per això s’ha proposat que es demani als equips locals que es facin una foto amb la bandera LGTB i la comparteixin a les xarxes socials explicant què és el 19 de febrer amb les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia.

Paral·lelament s’ha demanat als ajuntaments penjar el cartell commemoratiu que s’ha creat en els equipaments esportius locals i també que abans dels partits passin una falca d'àudio de sensibilització. Tant la falca com el cartell remarquen que en cas de patir o presenciar qualsevol tipus d’agressió o discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere cal actuar i denunciar-ho al Servei d’Atenció Integral LGTB (podeu trobar els diversos punts d’atenció a www.talcomsom.org/recursos).S’han adherit a la campanya més de 30 municipis, que s’han compromès a fer difusió de la commemoració a través dels canals de comunicació municipals, dels cartells i de la falca d'àudio.

Els ajuntaments que s’han adherit a la campanya son:

Berguedà : Berga, Montmajor, Olvan, Vilada

Moianès : Collsuspina, Moià


Osona
: Centelles, EMD Balenyà, Hostalets de Balenyà, Les Masies de Voltregà, Manlleu, Prats de Lluçanès, St. Bartomeu del Grau, St. Boi de Lluçanès, St. Hipòlit de Voltregà, St. Julià de Vilatorta, St. Pere de Torelló, St. Quirze de Besora, St. Vicenç de Torelló, Seva, Taradell, Tona, Torelló, Vic

Ripollès : Camprodon, Pardines, Ripoll, Ribes de Freser, St. Joan de les Abadesses

Mencionar especialment els ajuntaments de St. Julià de Cerdanyola, Molló, Alpens i Planoles que tot i no tenir equips esportius al municipi s’han volgut adherir també a la campanya tot mostrant suport al col·lectiu LGTB.

Entre els dies 14 i 23 de febrer els diversos equips que s’han adherit a la campanya aniran penjant les fotografies amb la bandera LGTB a les xarxes amb les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia.

Tot i la bona acceptació que ha tingut la campanya, destacar la falta d’implicació en la defensa de les persones LGTB de més d’una tercera part dels ajuntaments adherits al pla comarcal LGTB d’Osona. L’associació, que ha estat treballant en la creació i desenvolupament del pla des de fa 7 anys, es mostra decebuda amb aquests municipis que no s’han pronunciat sobre una campanya que no representa cap cost per a l’administració i que s’ha preparat escoltant tothom per tal que sigui fàcilment aplicable.

 

Associació LGTB TALCOMSOMAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1786