No tot anirà bé!
Data Dilluns, 13 d'abril a les 12:49:36
Tema opinióTutto andrà bene és el missatge que fa dies omple els balcons d'Itàlia després de viure l’esclat de pandèmia del coronavirus. El Tot anirà bé també ha arribat a Catalunya, però de fet estem comprovant que no tot està anant bé ni anirà bé a curt i mig termini.

Aquí tothom hi perdrà a tots els nivells. A banda de les víctimes que deixarà pel camí el virus, la gent treballadora és la que més patirà, quan ja estem comprovant les dades del atur que han pujat d’una manera alarmant, això sense tenir en compte els ERTOs. Es veu a venir allò de la crisi del 2008 a on els pobres seran més pobres i els rics més rics. Seran moltes les famílies i les empreses que acabaran endeutades o fent suspensió de pagaments, això en quan a nivell econòmic.

En quan a nivell emocional, la gent, després de tants dies de reclusió i confinament quedarà també afectada. El fet de no poder-se ni acostar amb el altres, ja no dic abraçar-se o fer-se petons, ni tan sols encaixar les mans, comportarà un descens de la socialització, sent tan important per l’ésser humà el contacte físic. Ens ho pensarem dos cops abans de fer un petó a donar la mà a algú.La gent gran i els avis quedaran estigmatitzats al ser considerats, independentment de la seva salut, com un col·lectiu molt vulnerable. El nets i els nens en general ja no podran abraçar-se als avis, no per culpa d’aquests últims sinó perquè els nens petits s’hauran convertit en uns dimoniets plens de virus i capaços de contagiar a qualsevol.

Quan es tornaran a obrir els clubs esportius i els gimnasos per tal de poder tornar a fer esport? O simplement quan podrem sortir a caminar? L’exercici físic pràctica tan aconsellada per prevenir el sedentarisme que provoca obesitat, i malalties cardiovasculars. Ja veurem quan acabi tot quanta gent tindrà aquests problemes sense poder remuntar-los.

També per la salut mental, quanta gent necessita fer vida social estant apuntada a diverses activitats; country, anglès, corals o macramé i així poder carregar piles i evadir-se de les seves cabòries quotidianes? Anar al teatre, cinema, esdeveniments esportius... Gent que pot quedar “tocada”.

Els viatges els farem virtualment, perdent-se les emocions que ens dona el poder fer un safari o poder sentir els olors d’una medina àrab.

Es diu que això de les pandèmies, en un món tan globalitzat començarà a ser “habitual”. Ens haurem doncs d’acostumar a veure pels carrers dels nostres pobles i ciutats, gent en mascareta deambulant com zombis o robots.

No, no tot anirà bé perquè ja no tot tornarà a ser com abans.

 

Feliu Añaños Masllovet

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1798