Inici del programa Impulsa Oportunitats
Data Dimarts, 09 de març a les 20:20:30
Tema economiaInici del programa Impulsa Oportunitats: ensenyament i formació per a joves en l’accés al món laboral.

La iniciativa de la Fundació Impulsa es desenvolupa en paral·lel als estudis de Formació Professional (FP) i vincula els joves en situació socioeconòmica vulnerable amb el món de l’empresa.

Un pas més de la Fundació Impulsa en l’acompanyament formatiu i humà dels joves en situació socioeconòmica vulnerable és el programa Impulsa Oportunitats, que neix amb l’objectiu de reforçar la formació integral dels joves becats, proporcionar-los formació i experiència en l’àmbit laboral i, així, incrementar les possibilitats d’accés al mercat laboral un cop acabin els seus estudis de Formació Professional (FP).

Als alumnes se’ls ofereix, en primer lloc, formació en competències transversals per al lloc de treball (millora del CV i orientació laboral). A més, se’ls proporciona contactes i aprenentatge en empreses del seu sector d’interès: l’objectiu és incrementar les possibilitats d’accedir al mercat laboral (processos de selecció, actitud i aptituds).

A les empreses, i en el marc de la seva política de responsabilitat social corporativa, se’ls ofereix l’oportunitat de col·laborar ajudant als joves en el seu aprenentatge laboral, remunerant-los per les hores treballades i implicant els seus treballadors en l’acompanyament i tutoria durant la seva estada.La primera fase d’implementació del Programa ja ha començat amb una sessió dinamitzada per ASENCAT (Sèniors per a l’Orientació del Talent Emprenedor), centrada en la redacció de currículums i la preparació d’una entrevista de feina. En paral·lel, s’està duent a terme la selecció per part de l’equip tècnic de tots aquells joves que puguin passar a formar part de la borsa de candidats per a les estades a empreses.

En la segona fase del Programa Impulsa, la Fundació iniciarà els contactes amb les empreses que es vulguin involucrar en aquest projecte per tal de seguir treballant per a la formació i l’aprenentatge laboral dels Impulsers.

La Fundació Impulsa va néixer el 2015 a iniciativa d’un grup d’empresaris implicats en la creació d’una societat més justa i cohesionada a través d’accions amb impacte social i econòmic.

 

fundacióimpulsa.orgAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1853