La Generalitat refà el projecte d'embassament a Castellcir
Data Dimecres, 04 de gener a les 06:00:00
Tema medi ambientL'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està redactant un nou projecte per la construcció de l'embassament que ha d'abastir els ciutadans de Castellcir, després que cap empresa s'ha decidit a tirar el projecte endavant. Així ho ha manifestat el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà en relació a una pregunta formulada per Convergència i Unió en seu parlamentària.

La construcció de l'embassament de Castellcir, programada en el calendari d'inversions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a l'any 2005, va ser declarada deserta per la renúncia de l'única empresa que es va presentar al concurs de les obres. Per aquest motiu, l'ACA està redactant un nou projecte que incrementi els preus del pressupost del projecte i que introdueixi algunes modificacions de millores ambientals respecte del projecte inicial, segons ha explicat el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, en resposta a una pregunta parlamentària.

La principal modificació de caràcter tècnic, a banda de la revisió estrictament econòmica dels preus, és l'adaptació de l'embassament al volum realment necessari per satisfer les necessitats actuals i les previsions de creixement demogràfic, i suposa reduir l'alçada de la presa, la qual cosa reduirà també la zona inundada i, per tant, l'impacte ambiental.

Es preveu que la redacció del nou projecte tècnic finalitzi al llarg dels primers mesos de l'any 2006 i que, un cop el projecte sigui aprovat, les obres es puguin licitar novament.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=207