Prats espera arribar a la trentena de marxants
Data Dimecres, 27 de desembre a les 06:00:00
Tema societatLa campanya de dinamització del mercat dels diumenges ha portat més visitants i més parades. Foto: Ajuntament de Prats de Lluçanes. La campanya de dinamització del mercat dels diumenges de Prats de Lluçanès ha arribat a la fi. L'Ajuntament del municipi, que fa una valoració positiva de la iniciativa, espera que la campanya hagi servit per estabilitzar a l'alça el nombre de marxants. Abans de començar la campanya hi havia entre 15 i 20 parades estables i, un cop acabada, s'espera que s'arribi a les 30 o 35 parades.

La campanya de dinamització del mercat dels diumenges va començar el passat mes de juliol en el marc de la Fira de Sant Jaume i s'ha acabat aquest desembre en el marc d'una altra fira, la de Santa Llúcia.

Els objectius bàsics de la iniciativa eren dos, tal com recorda Aleix Cardona, regidor de Cultura de Prats. Per una banda, contribuir a dinamitzar el propi mercat, de manera que augmentés el nombre de marxants així com de visitants.

Per l'altra, aconseguir que el mercat fos un element que actués com a dinamitzador turístic i 'servís com a element per donar a conèixer Prats'. Segons Cardona, un cop acabada la campanya 'genèricament podem dir que ens n'hem sortit en tots els aspectes'.


Tot i que el Consistori encara no disposa de dades concretes, el regidor ha explicat que durant aquest temps s'ha aconseguit un 'evident' augment de parades. Paral·lelament, ha dit que 'majoritàriament' els marxants que ja paraven al mercat de Prats abans de la campanya 'valoren positivament' la iniciativa.

Cardona també ha comentat que la campanya ha fet augmentar el nombre de visitants al mercat. En aquest sentit, ha destacat que s'ha aconseguit 'recuperar' públic tant del poble de Prats com del Lluçanès.

A part, ha dit que d'unes enquestes que han passat es desprèn que els comerciants locals també estan satisfets amb la campanya. Pel regidor, aquest fet indica que l'augment de competència no els ha afectat en les seves vendes.

Un cop acabada la campanya queden 'dos reptes'. En primer lloc, comprovar si es consolida l'augment de parades. Abans de començar la campanya al mercat de Prats hi havia entre 15 i 20 parades estables cada diumenge.

La xifra 'òptima', segons Cardona, seria aconseguir que el mercat de Prats tingués cada setmana entre 30 i 35 parades. El regidor ha dit que serà a finals de febrer quan es podrà comprovar si s'ha assolit aquest objectiu, ja que tradicionalment el mes de gener i febrer són mesos 'bastant irregulars'.

'Per nosaltres la clau de tot això és que a finals de febrer puguem dir que el mercat de Prats ha augment el nombre de parades', ha afirmat el regidor, que ha dit que el segon repte és aconseguir la 'continuïtat de la promoció del mercat'.

En aquest sentit, ha dit que després de festes el Consistori vol començar una 'línia de treball estable', impulsada per l'àrea de Promoció Econòmica junt amb les de Cultura i Turisme. Cardona ha explicat que continuaran treballant amb el material del qual disposen alhora que faran 'propostes informatives noves'.

Segons ha dit, faran un seguiment dels marxants censats, reunions amb associacions de marxants i intentaran millorar el 'tema dels aparcaments', així com de la senyalització. El regidor ha comentat que la intenció és continuar en contacte amb la Diputació de Barcelona.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=473