Liciten les obres de l’autovia Caldes-Oló
Data Dijous, 28 de desembre a les 08:00:00
Tema societat



El Consell d'Administració de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre i el Departament de Política Territorial i Obra Pública (DPTOP) han licitat, amb la seva publicació ahir dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat, les obres del tram Caldes de Montbui –Santa Maria d’Oló, pertanyent a l'autovia Orbital de Barcelona C-59. El pressupost base de licitació és de 162.738.924,34 euros, i el termini de construcció de 74 mesos, segons ha informat el DPTOP.
El traçat d'aquesta infraestructura passa per les comarques del Vallès Oriental i el Moianès, concretament pels termes municipals de Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, Castellterçol, Moià, l’Estany i Santa Maria d’Oló.

Concretament, el tram Caldes – Sant Feliu de Codines forma part de l'autovia Orbital de Barcelona B-40, en el seu sector Terrassa - Vic, que passa pel nord-est d'aquesta ciutat a una distància d'uns 3 quilòmetres i que donarà continuïtat a l'autovia A-7 del Mediterrani. L'objectiu d'aquesta via és comunicar exteriorment els grans municipis d'aquesta zona i les Comarques Centrals, intercomunicant les diferents vies existents.

Els altres dos trams d'aquest sector són Mollet –Caldes de Montbui, en pròxima licitació per el Departament de Política Territorial i Obra Pública (DPTOP), i Sant Feliu de Codines - Centelles a càrrec del Ministeri de Foment.


El següent tram de l'autovia Oribital a l'est, fins a Granollers connectarà amb la carretera autonòmica C-60. Aquest tram es troba en fase d'estudi informatiu. La voluntat de l'autovia Orbital és descongestionar l'actual autopista de circumval·lació de Barcelona AP-7/B-30 entre el Papiol i Mollet, millorant la connectivitat del Vallès Oriental i Occidental, amb el Bages i Osona.

El tram s'estén, d'oest a est, i de Sud a Nord, des de l'enllaç amb l'autopista a Mollet fins a la C-17 a Centelles, al nord de la ciutat de Granollers. El tronc d'aquesta infraestructura compta amb una longitud de 64,882 quilòmetres on es sumen els 18,391 quilòmetres de vials unidireccionals de diferents connexions en enllaços.

Pel que fa les característiques tècniques del projecte, la secció transversal del tram compta amb reserves de sòl per a futures ampliacions a un tercer carril per sentit. Per aquest motiu, el tram és de doble calçada de 7 metres d'amplada cadascuna, amb vorals exteriors de 2,50 metres i interiors de 1 metre, separats per una mitjana de 9 metres.

Entre els enllaços de Sant Feliu i Moià (gairebé el 70% de la longitud del tronc de la via), en sentit est, es projecta d'inici el tercer carril a causa del desnivell existent, de fins al 4,8%.

L'enllaç de Moià amb la N-1415-C consta dels carrils direccionals per permetre la connexió amb Nacional, dotant així a aquest tram de les característiques d'obra completa. La resta de l'enllaç es construirà com part de les obres del Moià – Santa Maria d’Oló. A més, es construiran els enllaços de Sant Feliu de Codines Sud i Centre.

S'executaran un total de 12 estructures, entre les quals destaquen la cobertura en el Tàlveg de Ca Tríes, de 1350 metres de longitud i el viaducte de Passarell, de 1460 metres. La resta d'estructures oscil·la entre 410 i 920 metres de longitud. També s'adeqüen com passos de fauna algunes de les obres de drenatge transversal previstes.

El tram projectat, segons el Ministeri de Foment, presenta un control total d'accessos i incorpora les prescripcions establertes en la Declaració d'Impacte Ambiental.

28 de desembre de 2006. Dia dels Sants Inocents.





Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=474