Viver i Serrateix es queda sense aigua
Data Dimecres, 07 de febrer a les 07:00:00
Tema medi ambientSanta Maria de SerrateixViver i Serrateix fa tres dies que està sense aigua. Fins ara, aquesta població s'abastia d'un pou de Montmajor, però la sequera ha fet que les reserves hagin baixat i que s'hagi hagut de suspendre aquest subministrament. Des de llavors, s'han de transportar diàriament uns 230.000 litres diaris en cubes.

L'alcalde de Viver i Serrateix, Lluís Torrentó, ha explicat que el problema és molt greu, ja que la principal activitat econòmica del poble és la ramaderia i això requereix unes quantitats d'aigua molt elevades per al bestiar. Torrentó adverteix que si continua la sequera i s'ha de continuar subministrant l'aigua amb cubes, els perjudicis seran molt greus per aquestes activitats, que no podran fer-se càrrec del cost que això té.

L'alcalde de Viver i Serrateix ha denunciat aquesta situació, ja que considera que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 'no ha fet els deures' per garantir el subministrament d'aigua procedent de l'embassament solsoní de la Llosa del Cavall. Segons Torrentó, les inversions que ha fet l'Ajuntament en els darrers tres anys en matèria d'aigua anaven orientades a les infraestructures necessàries per quan s'executés l'obra de portada d'aigua des d'aquest embassament, però l'ACA no disposa del finançament per poder executar-la.

'Teníem la idea que aquest any es resoldria i que podríem captar l'aigua de la Llosa del Cavall', explica Torrentó, que diu que 'l'extrema sequera' ha provocat que hores d'ara ja s'hagi hagut de recórrer al subministrament amb cubes.


Torrentó ha explicat que davant d'aquesta situació, que també afecta els pobles berguedans de Montmajor i Montclar i Navès, a la comarca del Solsonès, l'ACA els ha proposat que constitueixin un consorci o una mancomunitat de serveis que gestioni una portada d'aigua provisional des de l'embassament de Sant Ponç. L'alcalde de Viver i Serrateix ha dit que des de l'ajuntament es vetllarà perquè es redacti aquest projecte alternatiu i perquè la solució provisional als problemes d'aigua d'aquests pobles 'no torni a fallar'.

Mentre els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua i els ajuntaments estudien els traçats més adequats per fer la captació provisional de l'embassament de Sant Ponç, l'Ajuntament de Viver i Serrateix continuarà fent gestions amb l'administració per aconseguir accelerar el projecte i garantir una solució definitiva als problemes de subministrament d'aigua. En aquest sentit, Lluís Torrentó ha anunciat la voluntat de demanar suport als Departaments de Governació i d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=517