La Casa Museu Verdaguer renova les instal•lacions
Data Divendres, 30 de març a les 06:00:00
Tema culturaLa Casa Museu
Verdaguer de Folgueroles ha tornat a obrir les portes, aquesta setmana, després de renovar les instal·lacions. Les reformes han consistit en millorar la il·luminació, l'aïllament tèrmic i la calefacció, establir mesures de seguretat i reduir les barreres arquitectòniques per tal d'adaptar l'edifici a la normativa vigent.

La Casa Museu Verdaguer va tancar les seves portes el  8 de gener per tal de reformar l'edifici internament. Dos mesos més tard, i coincidint amb els 40 anys de la mort del poeta Jacint Verdaguer, el centre ha tornar a obrir les portes aquesta mateixa setmana.

Segons ha explicat una de les responsables del Museu Pilar Canudas, la reforma ha consistit en col·locar materials contra els incendis i càmeres per evitar robatoris. També s'han reduït les barreres arquitectòniques i millorat els tancaments, la calefacció, la instal·lació elèctrica, la il·luminació i els aïllaments.

Les obres de reforma, que estan inscrites dins el projecte 'Paisatges escrits de la plana de Vic: Verdaguer i Martí Pol', han estat impulsades pel Consell Comarcal d'Osona i els ajuntaments osonencs de Roda de Ter, Masies de Voltregà i Folgueroles. El projecte ha rebut finançament del Fons Econòmic Europeu, el Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els tres ajuntaments.


La Casa Museu Verdaguer, gestionada des del gener passat per la Fundació Jacint Verdaguer, durant les reformes ha continuat les seves activitats en un local proper a l'edifici. Durant aquests dos mesos han continuat realitzant activitats de guiatge fora de l'espai del Museu i han rebut uns 300 visitants, ha afegit Canudas.

Anna Molas // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=561