7ª Edició Fira Moianès, Turisme i Lleure
Data Dijous, 11 d'octubre a les 06:45:00
Tema culturaTot a punt per la 7ª edició de la Fira Moianès Turisme i LLeure que tindrà lloc el proper diumenge 14 d’Octubre al municipi de Monistrol de Calders. Consolidat com un espai de referència i de trobada dels serveis turístics i entitats de lleure del Moianès, actualment, és a més un espai de difusió de destins turístics i empreses turístiques de l’interior de Catalunya.


Actualment “Moianès Turisme i Lleure”, és la única fira especialitzada en turisme d’interior i lleure que existeix a nivell de la província de Barcelona que es realitza en un espai obert i de manera itinerant, per tal d’assolir un objectiu principal, promocionar i donar a conèixer el municipi on es celebra.

La Fira comptarà a un total de 55 expositors relacionats amb destins turístics, establiments turístics del Moianès, entitats del Moianès i establiments turístics d’altres destins de Catalunya,  amb l’objectiu, en primer lloc de promocionar els recursos i establiments turístics del Moianès i donar a conèixer i difondre l’activitat cultural, d’oci i de lleure del Moianès, mitjançant activitats organitzades per les pròpies entitats. També es posarà a disposició espai on es podrà gaudir d’una mostra d’artesans del Moianès i una exposició dels mateixos comerços de Monistrol.  En segon lloc, la Fira té per objectiu promocionar i difondre l’oferta turística i de lleure de les comarques d’interior.

Enguany, la fira s’organitza entorn de 25 activitats diferents. Tot i que la Fira tindrà lloc el dia 14, el tret de sortida de tot el conjunt d’activitats programades serà el divendres dia 12.  Com actes destacats posem especial èmfasi en:
la presentació del Projecte Ecomuseu del Moianès, programat pel dissabte dia 13, on s’exposarà tota la feina portada a terme en el marc d’aquest projecte des dels seus inicis l’any 2001. L’acte comptarà amb la presència del Subdirector general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Sr . Daniel Solé.

Inauguració de la 3era exposició itinerant de l’Ecomuseu del Moianès “El treball de la pedra de Monistrol de Calders”, programat pel diumenge 14, on es podrà contemplar com es treballava la pedra antigament. El radial de l’Ecomuseu que correspon a Monistrol de Calders  està dedicat a l’explotació de la pedra: pedreres, treball amb pedra seca… per això en aquesta edició de la fira se li dóna una especial importància, alhora que s’ha aprofitat per investigar i recollir documentació tant gràfica, com oral de l’època que es va iniciar l’explotació de la pedra. La història serà explicada pels mateixos protagonistes.
Presentació del projecte “Les pedreres de s’hostal” de Menorca, programat pel diumenge dia 14,  a càrrec de l’associació Líthica entitat que gestiona aquestes pedreres, ara convertides en un producte cultural i turístic. El motiu de que sigui Menorca, és perquè al mateix temps es pretén fer un intercanvi d‘experiències entre l’associació Líthica  i el Consorci del Moianès per conèixer el projecte de restauració d’ una antiga pedrera i fer-ho visitable, ja que en el projecte de l’Ecomuseu del Moianès també està previst la restauració d’una pedrera a Monistrol de Calders

Propostes relacionades amb la gastronomia, que és el segon eix temàtic de la fira i que coincideix amb la mostra El Moianès Ve de Gust, com una demostració de cuiners “estrelles michelin”: en Nandu de Can Jubany i l’Àngel Pasqual, el diumenge 14. També es realitzaran un Sopar de Vinya (Dissabte, 13) i Dinar de Fira (Diumenge, 14) amb productes de la terra com activitats principals i que formen part del programari de El Moianès Ve de Gust que s’inicia ja amb la Fira.

A més dels actes destacats, al llarg del cap de setmana s’ha programat diferents propostes relacionades amb un dels principals eixos temàtics, és a dir, el treball de la pedra on s’inclou una caminada per observar el recorregut de la pedra seca, demostracions de picapedrers i construcció de barraca de vinya.  A més es comptarà amb actuacions i espectacles que ens aproximaran a l’entramat social que configuren diferents entitats del municipi, per exemple, amb una cercavila dels gegants del Moianès, espectacles de trapezi, dansa oriental i hip-hop, música tradicional entre d’altres.

En definitiva, la 7ª Fira Moianès, Turisme i Lleure permetrà constatar que el turisme d’interior cal coneixe’l, al mateix temps que ens proporcionarà l’oportunitat única per ensenyar als visitants els recursos, productes i trets diferencials difícils de trobar en un altre indret i  conèixer la realitat del que et pot oferir el Moianès en viu!


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=668