L'oposició de Moià denuncia l'atorgament d'una subvenció il•legal
Data Dilluns, 14 de juliol a les 21:31:51
Tema esportsEl grup municipal Moià Alternativa de Progrés de Moià (MAP) ha acusat el consistori d'atorgar una subvenció fora de la legalitat al Club Esportiu de Moià. Es tracta d'una subvenció de 160.000 euros, que es farà efectiva en el termini de vuit anys, perquè aquesta entitat pugui dur a terme la construcció d'uns nous vestidors.


Per a Ramon Crespiera, regidor del MAP, la subvenció és un aval encobert del crèdit que l'entitat esportiva ha demanat a una caixa d'estalvis per poder fer l'obra. De la seva banda, l'alcalde del municipi, Josep Montràs (CiU), ha defensat la legalitat d'aquesta operació, que té el vist-i-plau tant dels serveis jurídics municipals com dels de l'entitat financera.

Un dels arguments que defensa l'oposició per denunciar l'atorgament d'aquesta subvenció és que es farà efectiva en el termini de vuit anys. Segons Crespiera, la legislació diu que les subvencions han de tenir associada una partida pressupostària, que no existeix en aquest cas, i que si s'atorguen de forma plurianual, han de ser per un màxim de quatre anys.

Alhora, per al MAP, es tracta d'un aval encobert, que requeriria l'autorització de la direcció general de Política Financera, que no s'ha sol·licitat. Per Crespiera, està clar que es tracta d'un aval perquè el consistori es compromet, a més per un acord de ple, a fer efectiu el cost del préstec que ha demanat l'entitat esportiva.

Un altre dels elements que posa sobre la taula l'oposició a l'hora de criticar aquesta subvenció és que té com a finalitat subvencionar una obra que no té cap tipus d'urgència, i sense cap conveni previ amb l'entitat.


Per al MAP de Moià això encara és més greu tenint en compte la situació econòmica del consistori, que segons les dades del 2006 té un dèficit de 2,9 milions d'euros i un endeutament de 7,7 milions d'euros, ha explicat Crespiera. Si es continuen fent operacions com aquestes, afegeix, la situació econòmica municipal empitjorarà i el pròxim consistori es trobarà en una situació d'ingovernabilitat financera, perquè 'està en bancarrota total'.

De la seva banda, l'alcalde de Moià, Josep Montràs, ha defensat la legalitat de l'operació. Segons ha dit, aquesta no és la primera vegada que s'utilitza una fórmula d'aquestes característiques per atorgar una subvenció i tant els serveis jurídics municipals com els de les entitats d'estalvi que hi han participat 'ho han vist bé'.

Montserrat Ayala // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=758