Obama, l’esperança
Data Divendres, 23 de gener a les 18:41:31
Tema societatEl 20 de gener de 2.009 va prendre possessió del càrrec del President dels EE.UU, Barack Hussein Obama , nascut  el
4 d'agost, 1961 a Honolulu (Hawaii), fill de pare kenyà i mare nord-americana. Els ulls del món estan darrera d’aquest  graduat en ciències polítiques per la Universitat de Columbia i llicenciat en dret magna cum laude per la Universitat de Harvard.

Més enllà del seu color; com s’explica l’esperança que a nivell mundial s’ha generat  per la victòria electoral d’aquest home ?. Obama, té – encara – la presumpció  d’honestedat  de competència, d’anhel de justícia, que els nostres : Zapatero, Aznar, González, Calvo Sotelo i Suarez, no han tingut en cap moment.

Els que treballen la terra, els que ho fan a la indústria i/o els serveis,  tots sense excepció esperen que implementi canvis i millores, que s’han d’anar estenent i posant en marxa en tots els continents.

L’esperen treballs més durs i arriscats que els duts a terme per Hèrcules, el  semidéu fill de Zeus i d'Alcmene ; acabar : amb la fam, la guerra, la corrupció, la injustícia, la rancúnia i l’odi,  la venjança, la malaltia, .... tot allò justament que la curiositat de Pandora va permetre que s’escampes pel món.

Obama no pot doncs fer servir les mateixes eines que els seus predecessors,  ni les habituals en altres països; no se li perdonarien comentaris de l’estil [ el catalán no es una lengua adecuada para la ciencia ] , o [ si es bueno para Cataluña es malo para España ],  i menys encara l’exercici d’accions racistes des del seu govern.

Tots li perdonarem les errades, els retards,..  entendrem que potser encara és impossible dur a terme alguns canvis; ningú però li perdonarà  la mentida,  l’actuació  incorrecta per acció i/o omissió, i per descomptat li demanarem comptes per la nostra esperança, si finalment actua com la resta de governants del món.


La pitjor cosa que li pot succeir, no serà doncs que li llencin les sabates, sinó que el comparin amb el Zapatero,  Sarkozy, Putino fins amb Berlusconi , per citar només alguns dels que prediquen unes coses,  i en practiquen altres de molt diferents , quan no fins i tot contraries.

Deu ser molt difícil  – perquè les persones honrades son l’excepció i no la norma - , el món però espera senzillament això, que Barack Hussein Obama es comporti honradament en l’exercici dels seu càrrec de President dels Estats Units d’Amèrica, i no defraudi  les esperances  dels ciutadans del seu país ni de la resta del món.

Arreu s’espera que els governants locals, s’encomanin de “ l’esperit Obama”.

© Antonio Mora VergésAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=783