Fira Moianès Turisme i Lleure
Data Dijous, 01 d'octubre a les 22:57:42
Tema societatEl dissabte i diumenge dies 10 i 11 d'octubre tindrà lloc la 9ª edició de la fira “MOIANÈS TURISME I LLEURE” a Sant Quirze Safaja.
 
Aquesta fira, totalment consolidada, s'ha convertit per una banda en un espai de referència i de trobada dels  serveis turístics i entitats de lleure del Moianès i per l'altra, en un
bon escenari perquè altres destins i establiments turístics  vinguin a presentar la seva oferta i la donin a conèixer.

A nivell del Moianès hi podreu trobar representats des d' establiments d'agroturisme, allotjaments, restaurants, productes de la terra i ecològics, fins a activitats turístiques com camps de golf, museus, hípiques, art romànic, coves... passant per una ampli ventall d’entitats del Moianès com a mostra d'un territori actiu: geganters, bastoners, falcons, ciclistes, excursionistes,  casals de gent gran...  

A nivell d'altres destins turístics hi haurà representades varies comarques i empreses turístiques, sobretot de les comarques d’interior.

A més a més, durant tot el cap de setmana es realitzaran diverses activitats seleccionades per a l'oci i la diversió de totes les  famílies i visitants, propostes per a tots els gustos i edats: la pedalada popular,  animació infantil, concerts, caminades, degustacions, tallers de trapezi, de prehistòria, de malabars, actuacions de dansa i música…


La fira també comptarà amb un espai “Tasta’m” on podreu degustar productes de la terra del Moianès.

Caracteritzada per ser una fira itinerant pels deu municipis del Moianès, aquest any es celebrarà al municipi de Sant Quirze Safaja,  i en concret al bonic espai natural anomenat el Parc de l’Aigua.

Sant Quirze Safaja és el poble situat més al sud del Moianès. El terme municipal s’estén enmig d’una zona muntanyosa envoltada de boscos de pi, roure i alzina, vegetació de ribera, torrents i rierols i el riu Tenes, que van inspirar al poeta que va viure i morir a Sant Quirze, Màrius Torres. La Fira d’aquest any, tindrà la natura, l’aigua i la poesia com a escenari.

El dissabte dia 10 a la tarda, també hi ha activitats programades. Destacar que l’entorn serà Puig d’Olena (on va viure i morir el poeta Màrius Torres). En aquest espai, entre d’altres, hi haurà una taula rodona, amb personalitats actuals i que viuen a Sant Quirze: Xavier Roig- autor entre d’altres de “La dictadura de la incompetència”- , Leopoldo Abadia- autor de “La crisi ninja i altres misteris de l’economia actual”-  i Mn. Antoni Pladevall, autor entre d’altres, del llibre “Sant Quirze Safaja, un poble de frontera”. La taula la moderarà Griselda Guiteras,  també de Sant Quirze.

Veure
el programa d’actes

Consorci per a la promoció dels municipis del Moianès


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=817