L'Estany celebra la seva 17a Fira de la Puríssima
Data Dissabte, 05 de desembre a les 17:41:30
Tema societatLes diferents propostes que es portaran a terme, ompliran el calendari del 5 al 8 de desembre amb un gran nombre d’atractives activitats que  es realitzaran a diferents punts del municipi.

La programació, l’encetarà el ball i la discomòbil d’aquest dissabte, per donar pas a un diumenge on hi haurà des de una caminada d’uns 6 Km pels voltants del poble fins a una sessió de cinema gratuït i per a tots els públics.

El dimarts, dia de la Puríssima,  fins a les 2 del migdia es podrà gaudir de la fira amb parades d’artesans, pintors i diferents entitats locals i de la zona, també del 38è concurs de pintura ràpida i gran varietat de jocs per els més menuts. Una novetat d’aquesta edició, és la 1a trobada de xapes de cava de l’Estany i l’edició exclusiva i limitada d’aquest cava amb etiqueta i xapa per a col·leccionistes.

A les 11 del matí, es presentarà el llibre “Aproximació a la toponímia del Moianès”, de l’estanyenc  J.L. Rodríguez Lara. Aquesta obra és una contribució al coneixement de la comarca del Moianès mitjançant el recull de les maneres d’anomenar els diversos llocs del seu territori.

També hi haurà l’espai Tasta’m, amb un atractiu esmorzar amb productes del Moianès, el taller infantil de pizzes, la degustació de llardons amb sucre i sal i també un vermut de pagès.

La ballada de gegants a la plaça, la 3a trobada d’Estanyencs al voltant del món i el lliurament de premis del concurs de pintura ocuparan la franja del migdia de dimarts, donant pas a una altra de les accions dins de la programació Stagnum: Cicle de drames litúrgics medievals  i la representació d’ “Eva i Adam: El darrer gènesi”. La festa acabarà amb el ball de fira a l’edifici del cine.

Durant els dies de la fira, també hi ha programades diferents exposicions: A l’Ajuntament, un col·lectiva de pintors de L’Estany  i a Cal Errando la mostra “1892-1940 Lluís Companys Polític fins a la mort”,  i el Cine Bus 3D de la Diputació de Barcelona, amb tota l’oferta turística de la província.


Per a més informació
Teresa Soler – Solerft@diba.cat
Consorci del Moianès 93 830 14 18

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=856