CCM presenta la primera cervesa ecològica artesana
Data Divendres, 24 de setembre a les 08:00:00
Tema medi ambientA partir del mes d’octubre, la Companyia Cervesera del Montseny (CCM) empresa ubicada a Sant Miquel de Balenyà (Seva), inicia la venda d’una nova cervesa artesana, aquesta vegada de producció agrària ecològica. L’ha anomenat ECOLupulus.

La CCM produeix cerveses naturals i ara vol donar un pas més fent un producte amb ingredients de producció ecològica. Aquesta iniciativa representa la primera cervesa artesana de Catalunya amb certificació ecològica i garanteix la naturalitat i les propietats nutritives des de les matèries primeres utilitzades fins a la cervesa resultant, donant resposta a la demanda del públic més exigent.

Amb l’ús de maltes i llúpols de cultiu ecològic s’aconsegueix una producció d’acord als principis de respecte mediambientals que s’apliquen en el procés productiu de la CCM, com són el triatge de residus i les tècniques per minimitzar el consum d’aigua.

Per això l’ECOLupulus ha estat certificada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), organisme que acredita una elaboració que segueix les normes de l’agricultura ecològica controlant tot el procés de producció, elaboració, envasat i comercialització, i alhora garanteix el compliment del reglament d’agricultura ecològica de la Unió Europea.

L’ECOLupulus és una cervesa artesana ecològica d’estil Íber Ale. Es tracta d’una cervesa rossa d’alta fermentació, on el mestre cerveser Pablo Vijande ha volgut recrear la recepta de més èxit de la companyia, la +Lupulus, tot reivindicant un estil cerveser propi de la nostra terra (Íber Ale), que viu un moment prolífic i emergent en el sector cerveser artesà internacional.

Seguint l’essència de l’estil Íber Ale, l’ECOLupulus està adaptada als gustos del nostre país i combina tota la intensitat del llúpol amb la suavitat de la malta pilsen. El resultat és una cervesa que fa passar la set, amb notes de sabors i aromes cítrics aportats per les varietats dels llúpols utilitzats.

Les característiques d’aquesta recepta permeten beure la cervesa ben freda com se sol fer amb les cerveses Lager, però també a més temperatura (10ºC) per deixar que aflorin la complexitat i la intensitat de sabors característics de la seva fermentació Ale.

Així és l’ECOLupulus, la nova cervesa ecològica de la CCM que ha nascut de l’intens treball realitzat per l’equip de la CCM amb la finalitat d’oferir una cervesa artesana per un sector emergent al nostre país: l’ecològic.

L’ECOLupulus estarà a disposició dels consumidors a partir d’aquest mes d’octubre, tant en els establiments especialitzats en alimentació ecològica com en les grans superfícies i en un format únic de 33cl.

Amb diferents gustos i estils, la CCM ja comercialitza una gran varietat de cerveses artesanes: +Lupulus, +Malta, +Negra, +Blat i dues especialitats +MaltaCuvée i HivernAle.

Per a més informació, visiteu la pàgina web www.ccm.cat


CCMAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=982