© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > Baix Vallès

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

AbsisStFelix.jpg
Absis de l'església de Sant Fèlix (Capella del Santíssim)-vista 522 vegadesGener 2009. Al segle XV, i a l'indret on actualment s'alça l'església de Sant Fèlix de Sabadell, hi havia la capella de Sant Salvador. Durant aquest segle, la capella es va enderrocar -ja que era molt petita- i se'n va erigir una de més gran, on es poguessin traslladar els altars de la capella de Sant Feliu d'Arraona (actual Sant Nicolau). D'aquest temple, que es va consagrar l'any 1488, només en queda actualment l'absis amb els quatre finestrals que donen al carrer de l'Església i que allotja l'anomenada capella del Santíssim.
AqueducteCerdanyola.jpg
Aqüeducte de Cerdanyola-vista 561 vegadesEstiu 2002. Conducció centenària d'aigua que ve del riu Ripoll. Són visibles 5 ponts situats a Can Canaletes (a la imatge), torrent de Sant Iscle, Ciutat Meridiana (2) i barri de Torre Baró.
Cadafalc.jpg
Cadafalc o Catafau-vista 787 vegadesDesembre 2006. Vista del mas Cadafalc des del Castellet de Sentmenat. És una masia de grans proporcions, situada en un indret privilegiat i altiu, a 760 metres d'altitud. Per aquestes terres passava el camí ramader que venia de Castellterçol i era molt freqüentat.
CalAmell.jpg
Ca l'Amell Gros-vista 543 vegadesMarç 2009. A prop de l'ermita de Santa Justa i Santa Rufina, i a cavall entre Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt, s'alça una masia mig enrunada i solitària, anomenada ca l'Amell Gros. Fa un munt d'anys que ja no hi viu ningú, tot i que es troba en un indret privilegiat, de pendents suaus i camins planers. Els camps de conreu encara envolten la casa, i encara hi ha algú que s'encarrega de conrear-los.
CampanarSentmenat.JPG
Campanar romànic de Sentmenat-vista 570 vegadesOctubre 2006. Restaurat recentment, s'aixeca damunt de les antigues estructures de la primitiva església de Sant Menna.
CampanarSentmenat1924.jpg
Campanar romànic de Sentmenat-vista 674 vegadesAny 1924. Campanar i rectoria de l'església vella. A la dreta es veu la façana de l'església de Sant Menna.
CampanarStFelix.jpg
Campanar de Sant Fèlix-vista 490 vegadesSetembre 2008. El campanar de Sant Fèlix o Feliu de Sabadell és d'estil barroc, té la planta octogonal i la seva part inferior és molt massissa. Té tres cossos ben diferenciats: al basament, la capella del Roser; al pis del mig, el comunidor, i a dalt, el pis de les campanes.
Can CataVell.JPG
Can Catà Vell-vista 821 vegadesGener 2007. Servia de rectoria de l'església de Sant Iscle de les Feixes. Data del segle XVII. Terme de Cerdanyola del Vallès.
CanAlzina.jpg
Ca n'Alzina-vista 491 vegadesGener 2019. Està situada al sector de ponent del terme de Polinyà, prop de la carretera de Sabadell. És la típica masia clàssica, de planta basilical i teulada a dues aigües, allargada amb un cos afegit a la dreta de la façana. El portal és adovellat i els finestrals, emmarcats de pedra, tenen els ampits motllurats. A la llinda de la finestra principal hi ha una inscripció amb la data de 1609. L'any 1810, durant la Guerra del Francès, el propietari del mas, Francesc Alzina, va derrotar un exèrcit francès als voltants de Mollet.
CanArgelaguet.jpg
Can n'Argelaguet-vista 735 vegadesPrimavera 2001. Documentada des del 1537, la masia actual sembla que es va edificar al segle XVI, sobre restes d'una masia més antiga. La casa encara disposa de l'era, que es troba abans d'entrar al pati. Terme de Sabadell.
CanBonvila.jpg
Can Bonvilà-vista 564 vegadesSetembre 2009. Els camps de conreu que envoltaven la gran pairalia de Can Bonvilà s'han convertit ara en camps de golf. Terme municipal de Terrassa.
CanBoscLliça.jpg
Can Bosc-vista 546 vegadesFebrer 2009. Masia situada al poble de Lliçà d'Amunt, a un quilòmetre de la sagrera i prop d'un torrent al qual dóna nom. Les primeres referències escrites d'aquesta casa són del segle XV, tot i que segurament el mas és anterior. Concretament, l'any 1452 el propietari de la casa era en Pere Bosc, qui tenia algunes peces de terra pel monestir de Sant Pere de les Puelles. Cal destacar com elements arquitectònics un finestral gòtic i la xemeneia de planta quadrada i amb doble forat de ventilació.
199 fotos en 17 pàgina(s) 1