ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Codro"

SotTomba.JPG
Sot de la TombaJuliol 2006. En aquest indret es trobava situat el avui desaparegut MolÝ del Gai o de Perers, ara sĺhi guarden cavalls.
PasForadada.jpg
Pas de la ForadadaDŔcada dels 50. Constru´t vers 1592 Ús l'entrada al priorat de Sant Miquel del Fai. Alg˙ va anomenar tambÚ aquesta entrada com la porta del MoianŔs.
DolmenGavatx.JPG
Roques del GavatxDesembre 2006 (Castellteršol). Curioses roques situades a l'entorn del dolmen del Gavatx. Aquest indret es troba al costat de la pista forestal que porta al SolÓ.
CodroBolet.jpg
Codro BoletOctubre 2007. ╔s una roca, en la que la seva singularitat rau en una sobreposiciˇ casual i curiosa d'un bloc de pedra, tal vegada esllavissat d'una cinglera. El Codro Bolet Ús troba al costat del camÝ que anava a MarfÓ, a uns tres quil˛metres i mig de Monistrol, gairebÚ al lÝmit del terme. Aquestes singulars roques tambÚ s'anomenen c˛dols.
RocColomer.JPG
Roc ColomerNovembre 2007 (Collsuspina). Trobem aquesta roca a la vessant sud del poble i per damunt del torrent Fosc de l'Espina. Actualment ja no veiem aquesta figura, una part de la roca s'ha desprŔs havent-se perdut la forma de colom.
TaulaCastellcir.JPG
La Taula de CastellcirNovembre 2007. Formaciˇ geol˛gica o monument megalÝtic?
CodroBarret.jpg
Codro BarretSetembre 2003 (desprÚs de l'incendi de l'estiu). L'efecte que ha produ´t l'erosiˇ de l'aigua i el vent al llarg del temps ha donat lloc a paratges tan espectaculars com aquest codro o c˛dol que es troba emplašat enmig d'un cingle. Amb motiu de la seva forma d'agulla Ús possible distingir-lo des d'alguns punts elevats del Pla de TrullÓs.
CabresEncantades.JPG
Cabres EncantadesMarš 2008 (Monistrol de Calders). Es tracta del llit natural de roca sobre el qual discorre la riera de l'Om que ve de migdia. L'erosiˇ de l'aigua ha anat aprofundint les esquerdes naturals existents a la roca.
CodroGros.JPG
Codro GrosMarš 2008. Es troba a la urbanitzaciˇ del SolÓ. La seva singularitat rau en una sobreposiciˇ casual i curiosa d'un bloc de pedra esllavissat d'una cinglera.
PontEspina.JPG
Pont de Ca l'EscanyolitMarš 2008. Es tracta d'un pont natural, tot ell de pedra que el torrent ha excavat el seu llit per sota d'aquesta roca.
CodroBressol.JPG
Codro BressolAbril 2008. ╔s un sepulcre tallat a la roca. Aquest tipus de tombes Ús bastant freqŘent a l'alta edat mitjana, ja que no s'havia imposat encara l'˙s de les esglÚsies com a lloc d'enterrament. La tomba Ús excavada en un bloc de roca de gres que es troba enmig del bosc, potser a causa d'un esllavissament. Les seves mides sˇn 1,75 metres de llargada per 0,65 d'amplada.
ForatMico.jpg
Forat MicˇMaig 2008. Es tracta d'un conjunt de roques erosionades per l'aigua. Per dins d'aquest forat hi passa tot el canal de rec que porta l'aigua a la Col˛nia Jorba.
29 fotos en 3 pÓgina(s) 1