ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "Mina"

MinaEstany.JPG
Mina del Monestir de l'EstanyAbril 2006. Boca nord de la mina. Gran obra civil bastida entre els anys 1734 i 1737 que va facilitar l'evacuaciˇ definitiva de les aigŘes de l'estany i, per tant, el seu dessecament.
MinaToll.JPG
Mina o Balma del TollAgost 2006. Cavitat per on sortia els curs d'aigua de la Cova del Toll.
MinaSud.jpg
Mina del Monestir de l'EstanyJuny 2016. Boca sud de la mina. La boca sud constitueix l'extrem superior de la Mina de drenatge i rep les aigŘes recollides pel Rec del Mig, que arriba fins a la Font de Mig Prat.
RecNogueres.jpg
El Rec de les NogueresJuny 2016. Forma part de la xarxa de canals de dessecaciˇ i sabem que ja existia el 1554, quan el monestir ordenÓ reparar i millorar els sistemes de drenatge de l'estany.
MinaRec.jpg
Mina del Monestir de l'EstanyJuny 2016. Boca del Rec de les Nogueres. La Boca del Rec de les Nogueres constitueix una connexiˇ lateral de la Mina de drenatge i rebia les aigŘes recollides pel Rec de les Nogueres, que s'estÚn cap a l'interior del prat. Actualment aquest rec ha estat desviat.
BalmaToll.jpg
Balma del TollDesembre 2016. ╔s una balma natural de pedra calcÓria per on surt a l'exterior el torrent Mal al seu pas per l'interior del complex cÓrstic del Toll, per aix˛ Ús anomenada geol˛gicament surgŔncia i popularment se la va conŔixer, al passat, com la Mina d'on sortia cada cop que plovia, un riu on diuen anaven les dones a rentar la roba.
FontCaselles.jpg
Mina de Caselles Maig 2012. Petita mina amb una boca d'1,30 m d'altura per 1 m d'amplada en el seu inici. Les seves aigŘes eren recollides per un gran safareig (4 m d'amplada), amb un espai per rentar, fet amb dues grans lloses de pedra de gres, i una pica mÚs petita a la zona de llevant. Es troba a la Baga de Caselles, on rep per la dreta el torrent de Caselles.
MinaFontAvi.jpg
Mina de la Font de l'AviAgost 2018. La trobem desprÚs de seguir un camÝ que surt del mas Passarell, al costat mateix de la riera. Es pot veure una planta quadrada de metre i mig plena d'aigua, i una galeria excavada a la muntanya feta amb maons formant una volta. Durant la segona meitat del segle XIX aquesta mina abastÝ d'aigua el poble de MoiÓ.
MinaCaselles.jpg
Mina de CasellesFebrer 2021. Interior de la mina. Els primers 7 o 8 metres de recorregut sˇn rectilinis i encara estan ocupats per aigua. La mina encara presenta aigua al seu interior. L'aigua neix en el contacte entre la roca calcÓria i les argiles impermeables. Alimentava la font de Sant Isidre i la cisterna dels Plans de Caselles que servia per regar els camps propers. Es troba al nord del mas Caselles.
MinaLignit.jpg
Mina de LignitFebrer 2021. Es tracta d'una mina de lignits terciaris de molt poca qualitat. TambÚ si va trobar pirita, goethita, calcita, malanterita i quars. Fou explotada durant la postguerra del 1936 per l'extracciˇ de carbˇ mineral. Podem observar 4 boques principals i dues d'auxiliars, una d'elles, la primera fou una cata i per tant sols fa uns 5 metres de llarg, i en l'exterior podem observar les seves escombreres. No Ús aconsellable endinsar-se al seu interior per possibles despreniments. EstÓ situada prop del mas Bonifet.
CasetaFontNova.jpg
Caseta de la Font NovaMarš 2021. EstÓ situada al torrent de la Font Nova, que s'ajunta amb la riera de MalrubÝ, en el terme d'Avinyˇ tocant al MoianŔs. Des d'aquesta caseta es bombejava l'aigua d'uns dip˛sits, un dels quals hi tÚ a sota, que s'omplien de l'aigua que recollien de tres fonts i diverses mines. Aquests dip˛sits forša grans serviren desprÚs de la Guerra Civil espanyola per embotellar aigua, per˛ l'empresa fracassÓ. La bombejaven a la Caseta d'en Ponsa, actual Urbisol (on hi tenen els garatges) i embotellaven per Barcelona. Decora la caseta una maj˛lica amb la imatge de Sant Pere i la data "Abril 1935".
MinesGrauRaco.jpg
Mines del Grau del RacˇMarš 2021. Es troben al sud del Roc Gros o el Roc de la GuÓrdia de BalenyÓ. Sˇn dues mines que van ser constru´des entre els anys 1940 i 1950, amb l'objectiu de trobar aigua per al poble de Centelles, projecta que va resultar fallit.
18 fotos en 2 pÓgina(s) 1