ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "gel"

LaVinyota.JPG
Poua de la Vinyota o del MolÝ NouPrimavera 2004. Pou de glaš situat a la dreta de la riera de Fonts Calents en direcciˇ a Esplugues. Fou dels darrers que es van tancar, ja entrat el segle XX. Davant el MolÝ Nou a pocs metres de la poua s'hi troba la font del mateix nom.
PouaNova.JPG
Poua Nova de la FranquesaEstiu 2005. Pou de glaš de grans dimensions i de planta circular constru´da l'any 1632.
PouaVella.JPG
Poua Vella de la FranquesaEstiu 2005. Arcs torals de reforš de la poua Vella constru´da l'any 1625.
PouaFabrega.JPG
Pou de glaš de La FÓbregaMaig 2006. Situat prop del restaurant i la masia de La FÓbrega. Fa alguns anys que va ser reconstru´t i netejat el seu interior.
PouaRevitllat.JPG
Poua de Cal RevitllatJuny 2006. ╔s un dels pous de glaš mÚs ben conservats del MoianŔs. Al fons es pot veure el castell.
PouesGinebreda.JPG
Poues de la GinebredaGener 2007. Es tracta d'un conjunt de quatre poues que daten del segle XVII. Es troben a l'altre banda de la carretera davant de la casa del mateix nom i de l'ermita de sant GaietÓ, cal dir que la ind˙stria del gel estava acollida a aquest sant patrˇ. Aquesta torreta de la imatge servia per pujar i baixar el glaš a l'interior, grÓcies a un torn i un llibant que hi havia a la part superior.
PouaTorras.jpg
Poua de les Torras IJuny 2008. Molts pagesos del MoianŔs, del segle XVII fins a ben entrat el XX, feien el glaš en uns pous tot aprofitant les zones obagues i l'aigua de les rieres, com aquest de Sant Quirze. Aix˛ els permetia vendre'l a Barcelona i a les pastisseries de MoiÓ i Castellteršol. El seu transport era en carruatge i sempre era durant la nit. Aquest pou es troba situat enfront de l'edifici de serveis del CÓmping de l'Illa, a l'altre banda de la riera del Tenes i sota la casa les Torras.
PouaMoliNou.jpg
Poua del MolÝ Nou o de VilardellMarš 2009. Trobem les restes d'aquest pou de glaš en un marge del camÝ que ve d'aquest molÝ i entra en terme de Sant Quirze per l'embassament.
PouaRevitllat2.JPG
Poua de Cal RevitllatMaig 2009. Interior del pou de glaš. Com es pot veure es troba en molt bon estat de conservaciˇ.
PouaVella2.JPG
Poua Vella de la FranquesaMaig 2009. ╔s una poua de glaš, parcialment ensorrada. La coberta estÓ formada per arcs de mig punt constru´ts amb blocs de pedra, que serveixen de suport al sostre pla format per lloses. Constru´da l'any 1625 permetia emmagatzemar uns 270 metes c˙bics de glaš. Per la seva forma rectangular, es tracta d'una de les poues mÚs interessants de Catalunya.
PouCatell.jpg
Pou de glaš del CastellOctubre 2010. Es tracta d'una construcciˇ de l'any 1723. ╔s una cavitat de secciˇ circular, d'uns 10 metres de profunditat i uns 7 metres de diÓmetre. Es troba situat a un centenar de metres en lÝnia recta, del MolÝ del Castell, al cantˇ obac de l'antic meandre abandonat del riu Calders.
PouaTorres.jpg
Poua de les Torras IIOctubre 2010. Situada molt a prop de la casa, Ús de dimensions mitjanes i es troba en bon estat. El parament de la totalitat de la poua Ús de pedra i tÚ dues boques (ambdues emmarcades amb llindes de pedra tallada). L'una Ús tapiada amb maons i l'altre protegida amb una reixa. Es conserva un mur de contenciˇ de la rampa d'accÚs a una de les boques. EstÓ datada del primer quart del segle XVIII.
35 fotos en 3 pÓgina(s) 1