ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "industria"

comadran.JPG
FÓbrica ComadranPrimavera 2005. El 7 d'abril de 1954 es va colĚlocar la primera pedra de la nova fÓbrica de l'empresa sabadellenca Fabril Comadrßn S.A. en els terrenys del Saiol.
comadran2.JPG
FÓbrica ComadranPrimavera 2005. El 1956 la fÓbrica comenšÓ a funcionar com a tal.
MinaEstany.JPG
Mina del Monestir de l'EstanyAbril 2006. Boca nord de la mina. Gran obra civil bastida entre els anys 1734 i 1737 que va facilitar l'evacuaciˇ definitiva de les aigŘes de l'estany i, per tant, el seu dessecament.
Sauleda.jpg
SauledaJuliol 2006. Fašana modernista de la seu de la fÓbrica Sauleda. Antigament anomanada "El BorrÓs", Ús obra de l'arquitecte Ignasi Mas i Morell.
LaRovirola.JPG
FÓbrica BorrÓs (nau de la Rovirola)Desembre 2006. Antiga fÓbrica tŔxtil que fou una nau secundÓria vinculada a diferents empreses d'Olˇ. EstÓ emplašada al raval de la Rovirola, i actualment es troba en estat de ru´na. La nau de la Rovirola estava vinculada a la fÓbrica BorrÓs, per˛ sembla que en aquest nou perÝode nomÚs va servir com a magatzem. Els anys 1960 Manufactues BorrÓs S.A. era un important conglomerat industrial amb vinculacions tambÚ amb la banca. Tanmateix, la fÓbrica va tancar les portes a principis d'aquesta dŔcada, degut a la crisi del tŔxtil. Aleshores hi treballaven 70 persones. MÚs endavant la nau de la Rovirola fou utilitzada per guardar-hi bestiar, encara fins a la dŔcada de 1980.
CentralFai.JPG
Central hidrÓulica del FaiDesembre 2007. La forša de la baixada de les aigŘes del riu Tenes per uns tubs de ferro, permetia a aquesta mini central generar electricitat a travÚs d'unes bobines. Els precursors de l'aprofitament de l'energia de l'aigua van ser els molins fariners primer i paperers desprÚs.
PorxoRector.JPG
Porxo del RectorMarš 2008. Antiga fassina, destilĚleria d'alcohol del segle XVII.
ColoniaJorba.JPG
Col˛nia JorbaMaig 2008. La fÓbrica es va comenšar a construir el 1892 per l'empresari manresÓ Pere Jorba i Gassˇ. Es troba a la parr˛quia de Viladecavalls, i ben aviat es va convertir en una autŔntica col˛nia. Actualment s'hi ubiquen diferents tallers i habitatges.
ElRoquer.jpg
El RoquerAgost 2008. Es tracta d'una bellÝssima construcciˇ, al costat de la riera de Fontscalents, feta amb pedra amb una volta de mig punt amb dovelles de pedra picada que formen un arc, entregat pels dos costats a sengles parets de pedra i que va a morir al fons de la bauma o espluga. En aquest lloc, durant els segles XVI, XVII i XVIII, els paraires hi rentaven la llana. Posteriorment, durant la decadŔncia del tŔxtil del segle XIX, els ve´ns el van utilitzar com a safareig per a rentar roba.
ElRoquer2.jpg
El RoquerAgost 2008. Sota la gran parÓbola de la volta, s'hi troba l'ampli espai del Roquer de 100 metres quadrats de superfÝcie. El Roquer fou un dels primers indrets on la importantÝssima ind˙stria tŔxtil de Castellteršol va nÚixer i dona vida, feina i fama merescudes, al Gremi de Paraires de Sant Joan, que era el seu patrˇ.
ElVapor.jpg
El VaporGener 2010. FÓbrica tŔxtil constru´da el 1917. Entre 1929 i 1935 tenia declarats 58 telers mecÓnics.
CanMarcet.jpg
Can MarcetAnys 50. Antiga fÓbrica de tints ubicada al terme de Granera a la vora de la carretera de Castellteršol amb la resclosa que forma l'embassament del mateix nom en primer terme.
38 fotos en 4 pÓgina(s) 1