ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Resultat de la recerca - "safareig"

LHorta.JPG
L'HortaHivern 2003. Caseta sencilla amb la bassa en primer terme.
MoliLlobeteres2.JPG
Bassa del MolÝ de LlobateresHivern 2006. Encara es conserva la bassa amb les parets de carreus i el reg.
MoliEstany.JPG
MolÝ de l'Estany o del GrauAbril 2006. En aquest indret del molÝ es troba un antic safareig documentat de 1890. Possiblement al voltant de la dŔcada de 1940 el safareig es vinculÓ a la finca del MolÝ del Grau, coincidint amb el seu progressiu abandˇ, i amb l'adquisiciˇ del citat molÝ per part del cirurgiÓ Josep Maria Vilardell, que estiuejava al poble. En el prat de la finca es pot veure una roda de molÝ de grans dimensions.
BassaSala.JPG
Bassa del MolÝ d'en SalaAgost 2006. Bassa gran del molÝ molt ben conservada. Es forneix de les aigŘes de la riera de Sant Joan.
BassaCasamitjana.jpg
Bassa de CasamitjanaAny 1956 (MoiÓ). La bassa, la casa i al fons l'antiga parr˛quia de Rodors. Actualment la bassa estÓ seca.
BassaVileta.jpg
Bassa del MolÝ del BoscMaig 2007. El sobreexidor de la bassa encara funciona pefectament avui.
FontStAntoni.JPG
Font de Sant AntoniJuliol 2007 (L'Estany). Raja a prop de la casa del MolÝ. Damunt el broc hi ha una modesta capelleta amb la imatge de Sant Antoni Abad i gravat l'any 1927.

MoliGai.jpg
Bassa del MolÝ Vell de PerersAbril 2009. Situat al costat de la riera del Gai, de l'edifici del molÝ en queda nomÚs part de l'obrador; es pot veure tambÚ la bassa ben constru´da, que mesura uns 15 per 15 metres i la resclosa, no presenta pou sinˇ una rampa doble.
LaRoca2~0.jpg
La RocaDesembre 2010. Aquesta masia es troba enmig del bosc, encara que a 15 minuts caminant de Castellcir. Anys enrere va ser una casa de camperols i avui s'ha convertit en una casa rural respectant tots els detalls propis de l'arquitectura rural catalana. Data de l'any 1831 segons inscripciˇ que hi ha a la llinda de la porta d'entrada.
SafareigRectoria.jpg
Safareig de la RectoriaMarš 2011. De quan abans la gent anava a rentar la roba als safareigs p˙blics.
SafareigBassaPrat.jpg
Bassa del PratMarš 2011. ╔s juntament amb el safareig de la Rectoria, l'altre safareig p˙blic que hi havia al poble de Granera. A la Bassa del Prat, el diumenge abans de la Festa Major, s'hi fa l'Aplec.
BassaGrau2.jpg
Bassa del GrauAbril 2011. La trobem situada darrera la casa de pagŔs del mateix nom.
43 fotos en 4 pÓgina(s) 1