© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > Osona

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

Bellmunt.jpg
Santuari de Bellmunt-vista 618 vegadesGener 2011. El Santuari de la Mare de Déu de Bellmunt es troba situat al cim de la serra del mateix nom a 1247 metres d’altitud, al terme de Sant Pere de Torelló. L'església, d'origen romànic, i l'hostatgeria formen un sol edifici, de notables proporcions i d'aspecte de fortalesa. El santuari té l'origen en el castell de Sarreganyada, esmentat ja el 1020.
Bellmunt2.jpg
Santuari de Bellmunt-vista 667 vegadesGener 2011. L'ermita de Bellmunt és documentada des del segle XIII. El 1587 fou iniciada la construcció d'un edifici nou, que sofrí destruccions el 1822, el 1835 i el 1936. Al cim veí de serra Grenyada s'aixeca el pedró de la Mare de Déu de les Alades (nom amb el qual també és coneguda la imatge de Bellmunt, per tal com en aquest indret van a morir cada any eixams de formigues alades), on, segons la tradició, fou descoberta la petita imatge d'alabastre del començament al segle XIV. Terme de Sant Pere de Torelló.
BufadorsBevi.jpg
Bufadors de Beví-vista 7 vegadesDesembre 2023. Els Bufadors és un indret de gran bellesa que té un aire màgic. Es tracta d’una peculiar formació geològica: un trencament de la cresta de la serra formada per diferents acumulacions d’estrats, forma grans blocs de roca, coberts de molsa i amb una flora ben particular, que dibuixen forats o escletxes per on surt corrent d’aire. De vegades es pot sentir com l’aire xiula al seu interior; d’aquí el nom dels Bufadors. La serra de Bufadors presenta unes parets escarpades a la seva cara sud i un bosc de faig amb boix a la baga. Des del sender que carena la serra hi ha boniques vistes panoràmiques. Estan a la Serra de Bufadors a Santa Maria de Besora. Aquesta zona se la coneix com el Bisaura.
BumaGaret.jpg
Bauma del Garet -vista 90 vegadesMarç 2021. Es troba a la costa del Garet en terme ja de Balenyà. Fa 37 metres d'amplada i orientació N-S, amb una alçada màxima de 6 metres.
CanMiquelo.JPG
Sant Miquel Sesperxes-vista 482 vegadesJuliol 2008. Antiga església que havia estat sufragània de Sant Martí de Centelles, ubicada sobre l'espadat de la roca, comparteix avui espai amb una construcció més moderna.
CapellaAlegria.jpg
Capella de la Mare de Déu de l'Alegria-vista 493 vegadesJuny 2009. Can Passola. Municipi de Sant Julià de Vilatorta. Agregat Vilalleons.
CapellaSocos.jpg
Capella de Socós-vista 476 vegadesNovembre 2010. Construïda entre el 1536 i 1539 fora les muralles de la vila de Centelles i dedicada a la Mare de Déu del Socors, és la casa mare d'aquest carrer que en porta el nom des d'antic. Hi feia visites el noi Miquel Argemir, de família centellenca, el Sant Miquel dels Sants, a qui es donà culte en aquest lloc a partir del 1779 any de la seva beatificació. Refeta en diferents ocasions del temps, ha estat restaurar el seu interior el passat 1983, bo i escatant les parets i guardant elements decoratius posteriors.
CapellaStaMariaCentelles.jpg
Capella de Santa Maria i de Sant Esteve-vista 530 vegadesOctubre 2008. Forma part del conjunt del castell de Centelles. Al segle XIII va canviar la titularitat de l'església de Sant Esteve a Santa Maria. Els Centelles van fundar-hi una comunitat que va seguir la regla de Sant Agustí, que va començar a minvar quan els Centelles marxaren del castell. Una còpia de la imatge de Santa Maria del Castell es troba a l'església de Sant Martí.
CapellaVergeSolPont.jpg
Capella de la Mare de Déu del Sòl del Pont-vista 607 vegadesNovembre 2010. Construïda al costat del Pont Vell de Roda de Ter arrel de la llegenda a on es diu que uns obres en una de les reformes del pont van trobar la imatge de la verge i la van traslladar a Manlleu, però per dues vegades va tornar a aparèixer sota el pont per lo que es va decidir fer-li aquesta capella a on es venera. En les obres de construcció hi va participar Josep Morató i Codina (Vic 1784-1826) el darrer membre de la família d'arquitectes i escultors vigatans. Durant la guerra del francès, l'edifici fou utilitzat com a hospital de sang i va patir greus desperfectes.
CasaEspiritualitatJesusiMaria.jpg
Casa d'espiritualitat Jesús i Maria-vista 594 vegadesJuny 2010. La que fou coneguda com masia de Casademunt, és formada per un bell edifici quadrat construït per picapedrers francesos entorn del 1540 i embellit al segle XVIII amb rajoles de València i altres ornamentacions, quan era propietat de la família Ponç. Aquest mas serví de sanatori antituberculós, conegut arreu com el Sanatori del Montseny, es va obrir l'any 1931 per iniciativa dels metges Josep Reventós i Farrerons i Lluís Rosal i Catarineu. El juliol de 1956, l'edifici del sanatori Casademunt del Brull, va ser adquirit per la Congregació Religiosa de Jesús i Maria.
CasalMont-rodon.jpg
Casal de Mont-rodón-vista 707 vegadesSetembre 2009. Casalici gòtic en el municipi de Tona. Serví de masia fins als volts del 1960 en què va quedar deshabitat, però l'any 1981 la Generalitat en va començar la restauració que va ser continuada pel seu propietari. Té planta rectangular, gairebé quadrada, amb un pati central que contenia l'escala i sota la teulada conserva encara els merlets originals. A la façana est es troben les restes romàniques. La part més destacable és la façana de llevant, a la planta baixa del la qual hi ha obertes sis espitlleres mentre que al primer pis hi ha una finestra geminada que conserva el pilar central. El casal, amb la seva estructura adossada a la roca, constitueix un magnífic exemplar en molt bon estat, d'un edifici residencial possiblement construït dintre del segle XII, encara dins la tradició del l'arquitectura del segle anterior.
CasanovadelVenfrell.jpg
Casa Nova del Vendrell-vista 599 vegadesAbril 2009. Masia basilical en el terme de Tona.
151 fotos en 13 pàgina(s) 1