© Galeria fotogràfica del Moianès

Recull fotogràfic del Moianès i rodalies


Llista d'Àlbums :: Registre i Condicions d'ús :: Login
Últimes fotos :: Últims comentaris :: Més vistes :: Més valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > Lluçanès

TÍTOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

ArcsepulturesLluça.jpg
Arc i sepultures de Santa Maria de Lluçà-vista 611 vegadesNovembre 2008. Dins del patí del recinte trobem encara en peu un bon arc gòtic del segle XV. Davant i al terra, en la pedra natural, s'hi veuen restes de primitives sepultures antropomòrfiques anteriors a l'aixecament del monestir.
Badia.jpg
Badia-vista 649 vegadesGener 2010. La masia de Badia, també esmentada com Abadia, es troba documentada a partir de la baixa Edat Mitjana, quan pertanyia al paborde de Palau, fet que perdurà fins al segle XIII. Està situada sobre un petit altiplà anomenat de Badia a la banda de ponent de la riera de Relat i en terme de Sant Feliu Sasserra.
CalMoliner.jpg
Cal Moliner-vista 87 vegadesMarç 2021. Cal Moliner es troba situat a l'extrem sud del terme municipal d'Oristà, uns 200 metres a l'oest de l'església de Sant Nazari de la Garriga. Prop de la casa hi passava el camí ramader que procedia de Santa Maria d'Oló.
CalPoll.jpg
Cal Poll o Cal Teuler o la Teuleria-vista 88 vegadesMarç 2021. És una antiga masia en terme d'Oristà i actualment en runes, situada pocs metres a l'oest de l'església de Sant Nazari de la Garriga, just sota el punt més alt del serrat de Sant Nazari, a l'extrem sud del terme municipal. La casa de cal Poll també havia estat coneguda com cal Teuler, probablement pel fet hi ha dues teuleries situades al voltant de la casa. La seva construcció es creu que podria ser de l'any 1699.
CapellaRemei2~0.jpg
Capella del Remei-vista 732 vegadesGener 2011. Senzilla ermita de planta rectangular datada del segle XVIII. Es troba dins la finca del mas la Roca en terme de Perafita.
CapellaRemei3.jpg
Capella del Remei-vista 679 vegadesGener 2011. Interior de la capella recentment restaurada. Pertany al mas la Roca de Perafita.
Caselles.jpg
Caselles-vista 495 vegadesAbril 2009. Masia del terme de Lluçà es troba en el camí que venint del Vilaró ens porta a Sant Climent de la Riba. Aquest mas és un vell exemple de les cases de pagès que es troben per la contrada.
CastelldeQuer.JPG
Castell de Quer-vista 547 vegadesSetembre 2008. Esmentat ja al segle X, avui es conserva un conjunt força homogeni, de propietat privada, format pel casal de Santa Llúcia reformat al segle XVIII, el castell de Quer i l'antiga capella de Santa Llúcia de Quer o de Galobardes, un edifici romànic tardà molt alterat posteriorment. De l'antic castell únicament observem una torre de planta circular amb una part de la factura original. Es troba en terme de Prats de Lluçanès.
CastellLluça.jpg
Castell de Lluçà-vista 860 vegadesNovembre 2008. Les primeres notícies que ens han arribat del castell daten del 905, moment en que es consagra el temple de Santa Maria de Lluçà. Dóna nom al Lluçanès. En 1279 va ser pres per les tropes de Jaume I, amb qui mantenia una disputa Bernat de Saportella, senyor del castell. Durant la guerra dels remences el castell va ser destruït. Es troba a 893 m. d'altitud. Actualment la part més vistosa és el mur de la banda Nord – Oest del castell, d'uns 4 a 5 metres d'alçària; és probable que sigui obra de finals del segle XIII o principis del XIV.
CastellSaCirera.JPG
Castell de Sacirera-vista 753 vegadesDesembre 2007. El que queda del castell és del s. XI i es tracte d'un tros de torre rodona, d'aparell romànic que actualment roman adossat al mas Cirera. Las torra fou construïda amb peces de pedres reduïdes, que formen filades horitzontals perfectament disposades. Es troba en terme de Sant Feliu Sasserra.
ClaustreLluça.jpg
Claustre de Santa Maria de Lluçà-vista 538 vegadesNovembre 2008. El claustre és de planta irregular. Les galeries nord i oest tenen quatre arcades, mentre que les altres dues en tenen cinc. Els arcs són de mig punt adovellats, que es recolzen en columnes amb els capitells ricament esculpits. Els vint-i-dos capitells de que consta el claustre són de l'escola ripollesa. Majoritàriament tenen esculpits motius vegetals en forma de garlandes i sanefes. També podem trobar alguns animals fantàstics, com per exemple grius.
ColldeBassa.JPG
Coll de Bassa-vista 642 vegadesDesembre 2007. Terme de Sant Feliu Sasserra.
121 fotos en 11 pàgina(s) 1