ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > Rodalies > LlušanŔs

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

ArcsepulturesLluša.jpg
Arc i sepultures de Santa Maria de Lluša-vista 596 vegadesNovembre 2008. Dins del patÝ del recinte trobem encara en peu un bon arc g˛tic del segle XV. Davant i al terra, en la pedra natural, s'hi veuen restes de primitives sepultures antropom˛rfiques anteriors a l'aixecament del monestir.
Badia.jpg
Badia-vista 630 vegadesGener 2010. La masia de Badia, tambÚ esmentada com Abadia, es troba documentada a partir de la baixa Edat Mitjana, quan pertanyia al paborde de Palau, fet que perdurÓ fins al segle XIII. EstÓ situada sobre un petit altiplÓ anomenat de Badia a la banda de ponent de la riera de Relat i en terme de Sant Feliu Sasserra.
CapellaRemei2~0.jpg
Capella del Remei-vista 669 vegadesGener 2011. Senzilla ermita de planta rectangular datada del segle XVIII. Es troba dins la finca del mas la Roca en terme de Perafita.
CapellaRemei3.jpg
Capella del Remei-vista 637 vegadesGener 2011. Interior de la capella recentment restaurada. Pertany al mas la Roca de Perafita.
Caselles.jpg
Caselles-vista 480 vegadesAbril 2009. Masia del terme de LlušÓ es troba en el camÝ que venint del Vilarˇ ens porta a Sant Climent de la Riba. Aquest mas Ús un vell exemple de les cases de pagŔs que es troben per la contrada.
CastelldeQuer.JPG
Castell de Quer-vista 534 vegadesSetembre 2008 (Prats de LlušanŔs). Esmentat ja al segle X, avui es conserva un conjunt forša homogeni, de propietat privada, format pel casal de Santa Ll˙cia reformat al segle XVIII, el castell de Quer i l'antiga capella de Santa Ll˙cia de Quer o de Galobardes, un edifici romÓnic tardÓ molt alterat posteriorment. De l'antic castell ˙nicament observem una torre de planta circular amb una part de la factura original.
CastellLluša.jpg
Castell de LlušÓ-vista 784 vegadesNovembre 2008. Les primeres notÝcies que ens han arribat del castell daten del 905, moment en que es consagra el temple de Santa Maria de LlušÓ. Dˇna nom al LlušanŔs. En 1279 va ser pres per les tropes de Jaume I, amb qui mantenia una disputa Bernat de Saportella, senyor del castell. Durant la guerra dels remences el castell va ser destru´t. Es troba a 893 m. d'altitud. Actualment la part mÚs vistosa Ús el mur de la banda Nord ľ Oest del castell, d'uns 4 a 5 metres d'alšÓria; Ús probable que sigui obra de finals del segle XIII o principis del XIV.
CastellSaCirera.JPG
Castell de Sacirera-vista 716 vegadesDesembre 2007. El que queda del castell Ús del s. XI i es tracte d'un tros de torre rodona, d'aparell romÓnic que actualment roman adossat al mas Cirera. Las torra fou constru´da amb peces de pedres redu´des, que formen filades horitzontals perfectament disposades. Es troba en terme de Sant Feliu Sasserra.
ClaustreLluša.jpg
Claustre de Santa Maria de LlušÓ-vista 522 vegadesNovembre 2008. El claustre Ús de planta irregular. Les galeries nord i oest tenen quatre arcades, mentre que les altres dues en tenen cinc. Els arcs sˇn de mig punt adovellats, que es recolzen en columnes amb els capitells ricament esculpits. Els vint-i-dos capitells de que consta el claustre sˇn de l'escola ripollesa. MajoritÓriament tenen esculpits motius vegetals en forma de garlandes i sanefes. TambÚ podem trobar alguns animals fantÓstics, com per exemple grius.
ColldeBassa.JPG
Coll de Bassa-vista 629 vegadesDesembre 2007. Terme de Sant Feliu Sasserra.
CriptaOrista.JPG
Cripta Pre-romÓnica de Sant Andreu d'OristÓ-vista 688 vegadesDesembre 2007. ╔s la ˙nica part romÓnica que ha subsistit de l'esglÚsia de Sant Andreu. Es troba situada sota el nivell del temple. La cripta Ús un espai de petites dimensions, format per tres naus, sis columnes i un petit altar amb dos vitralls d'alabastre al seu darrera.
ElGraell.jpg
El Graell-vista 662 vegadesJuny 2009. Casa pairal d'Alpens amb arcades a les galeries i torre defensiva.
118 fotos en 10 pÓgina(s) 1