ę Galeria fotogrÓfica del MoianŔs

Recull fotogrÓfic del MoianŔs i rodalies


Llista d'└lbums :: Registre i Condicions d'˙s :: Login
┌ltimes fotos :: ┌ltims comentaris :: MÚs vistes :: MÚs valorades :: Els meus Favorits :: Cercar

Inici > MoianŔs > Castellcir

T═TOL  +   - 
NOM  +   - 
DATA  +   - 

BarracaMarfa.jpg
Barraca de MarfÓ-vista 438 vegadesFebrer 2019. Barraca de vinya situada davant del Roc Sabater, a l'altra banda del camÝ i un xic enlairada.
BarracaXei.jpg
Barraca del Xei-vista 705 vegadesFebrer 2012. Gran part de la zona de MarfÓ va ser rica en el conreu de vinya.
BassaBerengueres.jpg
Bassa de les Berengueres -vista 307 vegadesAgost 2019. La bassa, rectangular i d'una alšada considerable, feia de dip˛sit d'aigua gelada per a tot seguit empouar els propers pous de glaš de Sant Jeroni, situats al costat de la riera de Fontscalents.
BassaCastellCastellcir.jpg
Cisterna de la Popa-vista 97 vegadesAbril 2021. Es troba a uns quants metres per sota del castell de Castellcir.
BassaFontBernada.jpg
Bassa de la font Bernada -vista 6 vegadesAbril 2023. Es mantÚ grÓcies als masovers de la Casa Nova del Verdaguer que la fan servir per beure les vaques.
BassaMarfa.jpg
Bassa de MarfÓ-vista 103 vegadesAbril 2021. Bassa d'obra davant de la casa. Una taula rodona decora l'indret.
BassaMoliVell.jpg
Pou - cisterna del MolÝ Vell-vista 396 vegadesAbril 2019. Pou i cisterna per abastir d'aigua i regar els entorns de la casa.
BassaVileta.jpg
Bassa del MolÝ del Bosc-vista 1044 vegadesMaig 2007. El sobreexidor de la bassa encara funciona pefectament avui.
BaumaClusella.jpg
Bauma de la Clusella-vista 85 vegadesSetembre 2021. Entre els camps de conreu al sud de la Clusella, arran de la riera de Sant Joan, l'acciˇ de l'aigua ha format una profunda balma en els gresos del lloc. Les dimensions mÓximes sˇn 40 m d'amplada per 9 m de fons i 4 m d'alšada. S'hi observen tant elements de formaciˇ natural (formacions calcÓries localitzades, crostes i incipients estalactites) com humans (restes de murs de pedra seca i elements per a la recollida d'aigŘes d'infiltraciˇ provinents del sostre.
BaumaEsplugues.jpg
Bauma d'Esplugues -vista 212 vegadesGener 2020. Situats en el conjunt del mas Esplugues una mica mÚs amunt i a l'altre llera de la riera es troba aquesta bauma mig amagada per la vegetaciˇ. Sembla ser que es feia servir com a magatzem d'estris i utensilis diversos.
BaumaRoma.jpg
Bauma d'en Roma -vista 96 vegadesDesembre 2020. Balma situada en el lÝmit municipal entre Sant MartÝ de Centelles i Castellcir, sota el pla de la Bruga. Sovint se l'anomena balma d'en Rom i es diu que aquesta persona, que hi vivia o s'hi refugiava, hauria estat un bandoler. El cert Ús que antigament sembla que era l'anomenada espluga Balarona, la primera referŔncia de la qual Ús de l'any 1175.
BaumaSotTilers.jpg
Sot dels TilĚlers o del Forn-vista 107 vegadesMaig 2021. S'hi arriba baixant un xaragall al comenšament de la serra de la Barraca, encaixonat entre aquesta serra i la de Montserrat al nord de la zona central del terme, al nord del mas Montserrat. ╔s un bell racˇ a on algunes persones hi van a fer-hi meditaciˇ.
189 fotos en 16 pÓgina(s) 1